ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο μου. Εδώ θα βρείτε σκέψεις μου και φωτογραφίες μου. Τίς δυο αγαπημένες μου ασχολίες.

Ενημερώνω πως οτιδήποτε είναι αναρτημένο στο ιστολόγιο μου, φωτογραφία μου ή κείμενο μου, έχει κατωχυρωθεί για πνευματικά δικαιώματα και επομένως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθεί χωρίς την έγγραφη άδεια μου. Ευχαριστώ.
To your information: Anything uploaded in this blog has been through copyright procedure, thus any attempt of copying part or a whole is due to prosecution.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΣΟ ΠΥΚΝΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝ' ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ - ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ARTSCRIPT

Η Μαίρη Β είχε διαβάσει το μυθιστόρημα μου από την πρώτη έκδοση που δεν κυκλοφορεί πια στην αγορά. Την ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κριτική της.

"Βιβλίο που όποια γυναίκα το διαβάσει θα ξυπνήσει τη φεμινίστρια μέσα της. Η Αφροδίτη ένα νέο κορίτσι με όνειρο να γίνει γιατρός και να βοηθάει τον κόσμο, εγκαταλείπει τις σπουδές της για τα μάτια ενός νεαρού επισκέπτη καθηγητή, γιού επιφανούς , δικηγορικής, οικογένειας των Αθηνών. Ο έρωτας της την σπρώχνει να αφήσει ό,τι αγαπά, σπουδές, οικογένεια, την πόλη που μεγάλωσε, και μαζί με τα παραπάνω και τα όνειρα της για να γίνει η σύζυγος του Άλκη. Κι ενώ η αγάπη είναι ο φάρος για τη ζωή της, ο Άλκης αρχίζει να δείχνει έναν άλλον χαρακτήρα, καθόλου γοητευτικό, σε σχέση με εκείνον που είχε όταν πρωτογνωρίστηκαν. Την υποτιμάει, της κάνει υποβιβαστικά σχόλια και την περιφέρει από δεξίωση σε δεξίωση σα να είναι αντικείμενο. Η Αφροδίτη δεν μπορεί εύκολα να συγχρονιστεί με την επιφανειακή αριστοκρατία των Αθηνών. Οχτώ χρόνια μετά το γάμο κι ενώ άλλη γυναίκα έχει μπει στην σχέση τους, δε διστάζει να σηκώσει χέρι πάνω στη σύζυγο του που θυσίασε τα πάντα για την αγάπη τους. Διαβάζοντας περίμενα πότε θα εξελιχθεί το βιβλίο, σύμφωνα πάντα με τα όσα γράφει το περιληπτικό σημείωμα στο οπισθόφυλλο του. Τελικά αυτό που θεωρούσα ως κύριο θέμα κατέληξε να είναι ο επίλογος και η δικαίωση της ηρωίδας. Ένα χαριτωμένο βιβλίο που κραυγάζει αυτό που συμβουλεύουμε όλοι χαμηλόφωνα τον εαυτό μας, «Μην παραίτησε από τα όνειρα σου και από αυτό που είσαι για κάποιον άλλον. Αν σε αγαπάει πραγματικά πρέπει να σε δεχτεί όπως είσαι μαζί και με όσα αγαπάς και ονειρεύεσαι».
Μαίρη Β


Δεν υπάρχουν σχόλια: