ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο μου. Εδώ θα βρείτε σκέψεις μου και φωτογραφίες μου. Τίς δυο αγαπημένες μου ασχολίες.

Ενημερώνω πως οτιδήποτε είναι αναρτημένο στο ιστολόγιο μου, φωτογραφία μου ή κείμενο μου, έχει κατωχυρωθεί για πνευματικά δικαιώματα και επομένως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθεί χωρίς την έγγραφη άδεια μου. Ευχαριστώ.
To your information: Anything uploaded in this blog has been through copyright procedure, thus any attempt of copying part or a whole is due to prosecution.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΖΩΟΛΟΓΙΑ


Νομίζω πως ξαναήρθε η ώρα για ζωολογία. Και λέω ξανά γιατί ότι είναι γραμμένο παρακάτω  δεν είναι καινούριο, αλλά περνώντας τα χρόνια απλά διαπιστώνω πως δεν αλλάζει η ιστορία… ίδιοι οι άνθρωποι, ίδιο το περιβάλλον, ίδιες κι οι συνήθειες, τα πάθη και τα λάθη….
Γιατί;
Γιατί  η συνείδηση σου,  σου επιβάλλει σε κάποιες ενέργειες. Το ανικανοποίητο εγώ σου σε σπρώχνει να ενεργήσεις ενστικτωδώς, ξέροντας ότι αυτό που κάνεις είναι καλό…  Να μια αμφιλεγόμενη ορολογία! Καλό; Τι είναι καλό;  Πολλές φορές αυτό που πιστεύεις εσύ καλό, οι άλλοι το βλέπουν σαν υστεροβουλία. Θέλεις ας πούμε να συμπαρασταθείς  σε μια ανάγκη. Δεν κοιτάς παρά το συγκεκριμένο σημείο. Ο τοίχος απέναντι γράφει ΑΝΑΓΚΗ!!! Κραυγάζει, το βλέπεις.  Το βλέπουν όλοι! ΑΝΑΓΚΗ!!! ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ, ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ, ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΧΑΔΙ… ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ…  Θέλεις να βοηθήσεις…  Όμως βλέπεις πως αυτή σου η ενέργεια μπορεί να σε οδηγήσει σε προβλήματα… Τι κάνεις;  Πίσω; Μπροστά κι ας υπάρξουν προβλήματα;  Ο καθένας ενεργεί ανάλογα με τα κότσια του και  τις δυνάμεις του.  Άλλοι ορμούν μπροστά, κι άλλοι κάνουν πίσω… κι εσύ κάθεσαι εκεί και κοιτάς… ο κόσμος των ζώων είναι τόσο μα τόσο ποικίλος, ιδιόρρυθμος και  πολλές φορές αξιοθαύμαστος ή και κατάπτυστος τόσο που αξίζει τον κόπο να δεις το κάθε ζώο ανάλογα με την κατηγορία του…. 
Πάμε λοιπόν να  ρίξουμε μια ματιά στη ζωολογία της κοινωνίας μας….

ΤΑ ΓΑΤΙΑ
Ζούμε σ’ ένα κοινωνικό περιβάλλον όπου όλα πρέπει να είναι στη θέση τους.  Η γάτα πρέπει οπωσδήποτε να έχει το γάτο της,  ας πούμε. Στην αντίθετη περίπτωση, ή οφείλει να ψάξει και να βρει ή αν είναι από τις ανεξάρτητες της γατογενιάς, που προτιμάει τον εαυτό της για παρέα της και μόνο,  θα προσπαθήσουν να της βρουν οι άλλοι ένα γάτο  «για να μην είναι μόνη».
Για το μέγεθος του μυαλού μας πρέπει να υπάρχουν δυο γάτοι που νιαουρίζουν στα ίδια κεραμίδια. Ουαί κι αλλοίμονο αν μείνει μόνο του ένα γατί! (Το ουδέτερο  εδώ δεν συγκαταλέγει  κανένα ουδέτερο φύλο. Μπαίνει σκόπιμα προς αποφυγήν ψαξίματος ποιος ή ποια είναι ο συγκεκριμένος γάτος ή γάτα). Δεν θα μιλήσουμε για συγκεκριμένα γατιά εδώ.
Αλλά, προχθές ένας γάτος καθόταν μόνος του στα κεραμίδια και νιαούριζε. Είχε τουλάχιστον δέκα λόγους για να νιαουρίζει. Για παράδειγμα, πεινούσε. Κι όμως, κανένα μέλος της κοινωνίας μας δεν το είδε έτσι. Ο καθένας έδινε τη δική του εξήγηση. Γιατί το κοντό μας μυαλό έπρεπε να λύσει το πρόβλημα του ξένου γάτου. Κανένας δεν κοιτούσε κατά πού κουνιόταν η δικιά μας η ουρά.  Είχαμε όλοι στυλωθεί και κοιτάγαμε κατά πού θα κουνήσει ο γατούλης την ουρά του… Ή ακόμα και αναρωτιόμασταν γιατί δεν τη βάζει μεσ’ στα σκέλια;  Αλλά έλα που αυτός δεν ήταν σκύλος και σε καμιά περίπτωση και με καμιά λογική  δεν θα έβαζε την ουρά μέσα στα σκέλια; 
Κοιτώντας λοιπόν κατά κει και με την ουρά σηκωμένη από ανάμικτα συναισθήματα, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κλαδικά μας προβλήματα. Ψάχνοντας,  λοιπόν,  για να βρω λύσεις,  που να μην θίγουν κανένα, σκέφτηκα ότι το πιο σωστό θα ήταν να κάνω μια γενική έρευνα πάνω στη ζωή και στις αντιδράσεις όλων μας.  Ποιος θα ήταν ο καλύτερος τίτλος για μια τέτοια μελέτη;  ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΖΩΟΛΟΓΙΑ!!!!  Η έκφραση κάλυπτε όλο το φάσμα του είδους κατά κλάδους και συνολικά. Πήρα, λοιπόν, χαρτί και μολύβι, κάθισα πάνω στην ουρά μου για περισσότερη άνεση και να μην πουν κιόλας πως την κουνούσα, και πριν με πιάσει κανένα συναισθηματικό πατατράκ άρχισα την έρευνα μου γράφοντας στο επάνω μέρος της κόλλας:
ΖΩΟΛΟΓΙΑ
ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΖΩΩΝ ΜΑΣ! ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ!
Η αισιοδοξία μου, μου έλεγε πως αυτή θα ήταν μια μελέτη δυναμίτης! Θα ταρακουνούσα το έλος της απάθειας και της αδυναμίας μας και θα έδινα το κίνητρο σε κάθε ζωικό είδος να συσπειρωθεί και να αγωνιστεί για την επίλυση των προβλημάτων του μερικώς, του κλάδου του ειδικώς και του συνόλου των ζώων γενικώς.
Φτου λοιπόν κι αρχίζουμε. Και μια που όπως είπα τα μυαλά μας είναι κοντά, ας πάρουμε το  κάθε πρόβλημα κι ας το κάνουμε παραμύθι…. 


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: